viernes, noviembre 24, 2006


¿Campaña?...


Els afectats de Renfe es manifestaran

Tres entitats civils organitzen una protesta per dimecres vinent a les set a l'estació de Sants

www.diarioadn.com

Els afectats pels retards de Renfe es podran manifestar. La convocatòria és pel proper dimecres 29 de novembre a les set del vespre a la plaça dels Països Catalans, davant de l'estació de Sants. Els organitzadors de la protesta són l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), el sindicat CCOO i l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC).

L'objectiu de la protesta, tal com van explicar ahir les tres entitats, és demanar que s'acabin els retards i les avaries, que se solucionin els problemes de la xarxa i que es preocupin primer del servei de Rodalies i després de l'AVE. "Primer el tren de tothom i després el de pocs", diuen en un comunicat.

El portaveu de la PTP, Ricard Riol, va denunciar ahir que en els últims dos mesos han patit retards o avaries 2.939 trens i s'han vist afectats mig milió de viatgers. Les pèrdues econòmiques del conjunt dels afectats és de 20 milions d'euros.

Els denunciants consideren que si el servei de Rodalies va tant malament és perquè el Ministeri de Foment està destinant la seva inversió a l'arribada de l'alta velocitat en detriment del manteniment de la resta de línies. Asseguren que, des de 1992, el servei de Rodalies ha doblat el nombre de viatgers però la inversió ha estat insuficient.

En una nota emesa ahir, asseguren que la Generalitat ha invertit nou vegades més en els Ferrocarrils de la Generalitat que Renfe en Rodalies. Per aquests motius, a la manifestació també demanaran que l'Estat autoritzi a la Generalitat a gestionar Renfe. Aquest traspàs està previst però la Generalitat va reclamar a Renfe que abans del canvi de gestió, invertís més diners en el servei actual. El Ministeri de Foment va anunciar que reforçarà el servei amb 41 trens més durant l'any que ve, però no ha convençut a tothom. Riol va considerar la promesa de "poc creïble" i va recordar que aquestes inversions "es demanaven des de fa anys".

El portaveu de CCOO, Manel Ferri, va considerar "indignant" que Renfe respongui a les queixes del servei de Rodalies anunciant que el TGV arribarà a Barcelona durant el 2007. Des del mes de juny, la PTP ha recollit 846 queixes pel servei de Renfe. El 24% de totes elles eren per retards. De totes les reclamacions que s'han fet al web de la PTP, el 86% són pel servei de Rodalies, especialment la línia C2, que uneix Sant Vicença de Calders amb Maçanet.

És difícil de veure però aquest cop s'han posat d'acord. Tots els partits de l'Ajuntament uniran avui les seves veus en una declaració insitucional per demanar a Renfe i Adif que augmentin les inversions a Catalunya i que millorin la xarxa i el funcionament "dels trens de rodalia o de qualsevol altra línia".

0 comentarios: